dissabte, 26 de novembre del 2011

John Q

John Q és una pel·lícula estrenada l'any 2002 als EUA. Està protagonitzada per Denzel Washington i dirida per Nick Cassavetes.


Narra la història d'una família americana humil, que de sobte es troben amb un aconteixement inesperat: el seu fill Michael cau desplomat mentre juga un partit a bèisbol. Ràpidament els seus pares, Denise i John el porten a l'hospital on li diagnostiquen una insuficiència cardíaca, que va empitjorant i que li causarà la mort si no li fan un transplantament de cor. Llavors és quan informen a John i Denise que la operació costarà 250.000 dòlars, i que la seua assgurança privada no cubrirà els costos, quan ells creien que si que estaven coberts.

John va intentar reunir els diners però la quantitat era inalcançable i comencen a desesperar-se per no trobar una solució a la malaltia del seu fill. Finalment John pren una decisió dràstica: Segresta l'hospital amb varies persones dins amb la intenció que es trobe una solució per al seu fill.

John Q qüestiona el sitema sanitari privat, que és el que tenen als Estats Units d'Amèrica, i que sembla que s'està intentant promocionar a Europa. Quan són entitats privades les que s'encarreguen de la sanitat, fan el mateix que amb la resta d'àmbits: màxim benefici amb el mínim cost. Si això passa per deixar morir a un pacient, en moltes ocasions ho faran. Si no s'arriba a eixes circumstàncies, possiblement s'estalviaran unes proves, uns tractaments o simplement un dia a l'hospital.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada