dissabte, 15 d’octubre del 2011

SICKO



Sicko és una pel·lícula documental del director Michael Moore que aborda els problemes de la sanitat als Estats Units, comparant-la amb la sanitat d'altres païssos com França, Gran Bretanya, Canadà i finalment Cuba. Mitjançant la ironia i un toc d'humor ens mostra els problemes i situacions dramàtiques que es viuen al país més poderós del món al voltant del seu sistema sanitari. Basat en grans companyies d'assegurances privades, exclouen totalment a 50 milions de nord-americans. Segons Michael Moore, la pel·lícula no va dirigida tant a aquestos 50 milions, com als altres 250 que gaudeixen d'una assegurança privada o que almenys creuen estar coberts per una d'aquestos grans companyies.


En aquest video podem veure l'anàlisi que fa de la pel·lícula la doctora Gema Pardo Moreno al programa Cinexpress, de Canal +.




En definitiva el que ens mostra Sicko és la utilització mercantilista de la sanitat i, per extensió, de la vida de les persones que no poden pagar-se una assegurança als Estats Units.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada