dissabte, 29 d’octubre del 2011

RAMON SAMPEDRO

Ramon Sampedro va nàixer el 5 de gener de 1943 a Xuño, A Coruña. Als 19 anys va partir en un vaixell noruec amb la intenció de conéixer món. Als 25 anys va sofrir un accident, al tirar-se de cap al aigua desde una roca un dia de resaca marítima.

Va quedar immòbil de coll cap a baix i postrat definitivament a un llit. Ramón tornà a casa amb la seua família. Estava decidit a morir. La paràlisis total del seu cos l’impedia dur a terme la decisió pels seus propis mitjos. Aleshores optà per entablir un procediment legal per a aconseguir el seu objectiu.

Una demanda que va extendre durant anys, que va rebre gran acolliment per part del mitjans de comunicació nacionals i internacionals, però no alcançà els resultats previstos. En 1996, Ramón publicà els seus escrits agrupats en un llibre, “CARTAS DESDE EL INFIERNO” i més tard, una sèrie de poemes” CANDO EU CAIA”. 


En 1998, va decidir dur a terme el plà de acabar amb la seua vida per enverinament de cianur potàsic i que no implicase a ningú dels seus essers próxims. Va morir el 12 de gener de 1998.

A continuació vos mostrem un video de la pel·lícula Mar adentro, de Alejandro Amenábar. Guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, relata la història real de Ramón Sampedro. En aquest fragment el protagonista (Javier Bardem) fa una reflexió molt interessant sobre el seu estat i la mort digna que ell reclama, just abans d'administrar-se la dosi letal de cianur potàsic que acabaria amb la seua vida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada